De FIOD heeft onder meer drie woningen, twee auto’s, bankrekeningen, geld en horloges in beslag genomen bij een vrouw die verdacht wordt van witwassen.

Het onderzoek richt zich op een 36-jarige vrouw uit Schiedam die op papier niet beschikt over een legaal inkomen. Ondanks het feit dat er geen legaal inkomen is kon de vrouw vijf panden kopen de afgelopen jaren en deze luxe laten verbouwen en renoveren. Alles werd gefinancierd zonder hypotheek.

Na onderzoek bleek dat de panden grotendeels via contante betalingen of money transfers verhuurd. In een van de panden werd vorig jaar een wietkwekerij aangetroffen. Het vermoeden is dat verdachte de panden gekocht heeft met criminele inkomsten. Door de aankoop van onroerend goed en latere verhuur heeft zij de inkomsten vermoedelijk witgewassen.

Bij de doorzoeking is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Daarnaast is beslag gelegd op drie woningen, twee auto’s, bankrekeningen, debitcards, contant geld en diverse luxe tassen, zonnebrillen en horloges. Het onderzoek wordt voortgezet.