Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Politieagenten gewond na observatie drugsdeal in Scheveningen

In Den Haag zijn politieagenten gewond geraakt tijdens aanhoudingen bij een drugsdeal.

Agenten zagen zaterdagavond rond 21.45 uur een overdracht in de Utrechtsestraat in Scheveningen en kwamen in actie. De bestuurder van een scooter reed weg en de politie probeerde de man aan te houden. Tijdens de arrestatie verzette de verdachte zich hevig. Terwijl de agenten bezig waren viel een tweede verdachte een agent aan van achteren. Vervolgens werd er pepperspray ingezet en is de tweede verdachte gevlucht.

Bij de achtervolging vorderde een agent een fiets van een maaltijdbezorger. De agent zag dat de verdachte op het Harstenhoekplein een dak opklom en wist hier de verdachte aan te houden. Hierbij verzette de man zich en raakte de tweede agent gewond aan zijn hand. De twee agenten zijn voor behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

De twee verdachten zijn aangehouden en vastgezet. Het gaat om mannen van 20 en 25 jaar oud uit Den Haag en Alphen aan den Rijn. Er werd een hoeveelheid drugs en geld aangetroffen. De verdachten zitten vast op verdenking van mogelijke drugshandel en geweld tegen de politie en worden verhoord.