In Heerlen hebben politieagenten geschoten op een man die verdacht wordt van een inbraak. De auto van de verdachte werd beschoten toen hij probeerde te ontkomen aan de politie. De 35-jarige man kon in eerste instantie daardoor ook vluchten, maar werd later toch aangehouden.

Politieagenten zagen de auto van de man voor een drogisterij waar was ingebroken en hadden het vermoeden dat de verdachte iets met de inbraak te maken had. Daarop parkeerden de agenten hun auto en probeerden hem aan te spreken. Die was daar niet van gediend en ramde de politieauto.

De auto was daardoor gelijk total loss en daardoor konden ze de verdachte niet achtervolgen. Een politieagent probeerde de auto te laten stoppen door een aantal schoten te lossen. Dat mislukte uiteraard, aangezien “onze” agenten niet kunnen mikken, en de verdachte was weg.

Een andere politieauto zette de achtervolging. De man ging er weer vandoor en ramde een paaltje en een geparkeerde auto en zette het op een lopen.

En wat denk je dat de politie doet? Die pakken een pistool en schieten wéér. Na een paar waarschuwingsschoten hield hij héél verstandig op met rennen en gaf zich over. Want voordat je het weet heb je een “waarschuwingsschot” in je nek. En komen je vrienden bijeen.

Best wel veel schoten voor een inbreker! Toch?

Maar hij is wel aangehouden na al dat vuurwapengeweld. Dat wel.