Politieagenten schieten zeven kogels in rug en nek van onschuldige zwarte man in VS

Na onderzoek blijkt dat een zwarte Amerikaanse vader door twee politieagenten in zijn rug is geschoten. De man had zeven kogels in rug en nek. De agenten hadden gemeld dat het slachtoffer op hen afkwam toen hij doodgeschoten werd.

De agenten verklaarden dat de 22-jarige Stephon Clark op 18 maart met een wapen in zijn hand op ze af kwam lopen. Na onderzoek blijkt nu dat dit verhaal gewoonweg verzonnen is door de agenten. Clark had maar liefst zeven kogels in zijn rug en nek.

Eerder werd al bekend dat Clark geen wapen maar een telefoon in zijn hand had toen de politie het vuur opende. Alsof dat niet erg genoeg is, durfden de agenten vijf minuten lang niet bij het slachtoffer te komen nadat ze hem hadden neergeschoten. Naar eigen zeggen waren ze bang dat de man nog leefde en zijn wapen, die hij dus niet had, kon afvuren.

Er is veel ophef ontstaan in de Verenigde Staten omtrent weer een zinloze dood van een zwarte Amerikaan. Het is toch opvallend dat het altijd minderheden en voornamelijk Amerikanen met een donkere huidskleur zijn die onschuldig worden doodgeschoten door agenten. Hier kan niet meer gesproken worden van een incident.

De dood van Clark leidde de afgelopen dagen tot veel demonstraties. De familie, vrienden en leden van de Black Lives Matter-beweging zijn woedend, maar het protest verliep steeds vreedzaam.