De vluchtauto van de dader(s) van de liquidatie van Anass el Ajjoudi (29). © Politie

Opgepakte verdachte liquidatie ‘Boeloeloe’ in Amsterdam weer vrijgelaten

De politie heeft de man die recent werd aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Anass el Ajjoudi alias ‘Boeloeloe’, weer vrijgelaten. De verdachte meldde zichzelf bij de politie nadat beelden op tv verschenen.

De 27-jarige man kwam in beeld na een uitzending van Opsporing Verzocht. De politie toonde vier mannen die voor een snackbar in Amsterdam stonden. De verdachte herkende zichzelf en meldde zich gelijk bij de politie. De man schrok van het feit dat hij in verband wordt gebracht met de liquidatie.

Volgens de recherche waren er ‘gegronde redenen’ om de man aan te houden. Zijn betrokkenheid kan op dit moment niet worden aangetoond en dus is hij weer vrijgelaten. Er bestaat geen vermoeden dat de man de schutter is geweest. Verder wil de politie geen informatie geven in deze zaak.

Het slachtoffer, Anass el Ajjoudi, werd op 17 januari rond 19.00 uur onder vuur genomen op de Cornelis Springerstraat in Amsterdam-Zuid. Volgens getuigen schoot één schutter meerdere kogels op El Ajjoudi en vluchtte in een gereedstaande voertuig. Kort na de liquidatie is een auto uitgebrand in Duivendrecht.

De vluchtauto van de dader(s) van de liquidatie van Anass el Ajjoudi (29). © Politie