De politie moest afgelopen nacht charges uitvoeren na een massale vechtpartij in een gemeenschapscentrum in het Friese Koudom.

Bij de politie kwam rond 03.00 uur melding binnen van meerdere vechtpartijen in de Klink aan de Ds. L. Tinholtstraat. De beveiliging kon de situatie niet aan en vroeg om assistentie van de politie. Toen de bezoekers eenmaal buiten waren keerde het publiek zich massaal tegen de aanwezige agenten. Er kwamen meerdere eenheden en ook de politiehond werd ingezet.

Agenten moesten met een lange wapenstok en middels charges de menigte uiteen drijven en op afstand houden. Iemand viel flauw en moest behandeld worden door ambulancemedewerkers. De hulpverleners werden net als de politie gehinderd in hun werk.

Tijdens de aanhoudingen werden collega’s in de rug belaagd waardoor zij opnieuw de wapenstok moesten gebruiken. Een van de verdachten trapte in de politieauto het raam van het achterportier eruit. In totaal zijn vijf personen aangehouden in de leeftijd van 20 tot en met 24 jaar oud.