Politiemedewerker aangehouden voor lekken vertrouwelijke informatie naar GeenStijl

De politie heeft in verband met het lekken van vertrouwelijke informatie naar website GeenStijl een agent aangehouden op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim.

Naar aanleiding van de gelekte informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld. De politiemedewerker werd gisteren aangehouden. De politie heeft niet bekendgemaakt wat de functie van de verdachte is. De afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie stelt een onderzoek in.

Website GeenStijl publiceerde deze week de naam van de man die in juni mensen had aangereden op het stationsplein in Amsterdam. De politie concludeerde na grondig onderzoek dat er geen sprake was van opzet. Hier zette GeenStijl vraagtekens bij omdat de man van Marokkaanse afkomst is. Volgens de website zou de politie bewust zijn afkomst hebben achtergehouden.

De politie startte een groot onderzoek en was zoals verwacht niet blij met deze beschuldigingen. Korpschef Akerboom schreef na de publicatie in een mail aan alle politiemedewerkers dat hij de zaak hoog opnam en noemde het lek ‘stuitend en onacceptabel’.