Verdachten beruchte Audi-bende geobserveerd en opgepakt na poging plofkraak in Duitsland

Een arrestatieteam van de politie heeft vanochtend mannen uit Utrecht opgepakt in verband met plofkraken. De verdachten stonden onder observatie en zijn in Venlo gepakt na een plofkraak in Duitsland.

De recherche startte enkele maanden geleden een onderzoek naar plof- en ramkraak in Nederland en Duitsland. Daarbij kwamen een aantal verdachten uit Utrecht in beeld. Zij bleken in een garagebox in de Vogelbuurt in Venlo een gestolen auto te hebben staan. Daarop werd de garagebox geobserveerd door de politie.

De afgelopen nacht was het raak en kwamen de verdachten de auto ophalen en reden daarmee naar Duitsland. In de omgeving van Bottrop wilden ze een plofkraak plegen bij een bank toen ze gestoord werden door een getuige. Vervolgens zijn ze gevlucht en teruggereden naar Venlo en hebben de auto opnieuw geparkeerd in de garagebox.

Op dat moment kwam het arrestatieteam in actie en probeerden de verdachten aan te houden. De mannen sprongen weer in de zojuist geparkeerde auto en probeerden weg te rijden. De AT’ers schoten daarop de banden lek en werd één van de verdachten uitgeschakeld met een beanbag. De politie arresteerde in de garagebox twee mannen en in Utrecht een derde man. De verdachte zijn mannen van 31, 32 en 35 jaar oud allen afkomstig uit Utrecht.