Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Poolse Krystian M. blijft vastzitten in onderzoek opdrachtgevers liquidatie Peter R. de Vries

De Poolse Krystian M. blijft vastzitten in het onderzoek naar de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaald. M. blijft zeker 90 dagen vastzitten in het onderzoek rond de moord op De Vries. Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Het onderzoek naar de twee mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders te zijn van de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Politie Eenheid Amsterdam onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam. De rechtszaak tegen deze twee mannen, Delano G. en Kamil E., loopt bij de rechtbank Amsterdam. Tegen de twee is levenslang geëist. Vanwege verklaringen van een nieuwe getuige, is de uitspraak uitgesteld en het onderzoek heropend.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).