Portugees bestolen door nepagenten

Donderdag 24 januari is een automobilist beroofd van zijn geld door een stel nepagenten in een Audi. Dit alles gebeurde op de A15 bij Geldermalsen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Rond vijf uur meldde zich een 47-jarige man uit Portugal bij de politie met de melding dat hij kort daarvoor was bestolen van zijn geld. Naar eigen zeggen werd hij op de A15 ter hoogte van Vuren ingehaald door een zwarte Audi.

De inzittenden van de Audi deden zich voor als agenten en gaven het slachtoffer een sein om hen te volgen. Het slachtoffer ging er van uit dat hij te maken had met normale politieagenten. Maar niets is minder waar.

Hij volgde de ‘agenten’ tot een pompstation bij Geldermalsen. Daar stapten ze uit en vroegen of de Portugees geld bij zich had. Volgens hem deden ze dat om zogenaamd het geld te controleren op echtheid.

Het slachtoffer nog steeds denkend dat hij te maken had met de politie gaf de mannen zijn geld. Zij gingen er direct vandoor met hun buit. De echte politie heeft nog tevergeefs gezocht naar de daders.

Bron: Politie