Vuurwapen & € 30.000 in beslag genomen op de A16

Bij een zogenaamde drugsactie heeft de politie onder andere geld en een vuurwapen in beslag genomen. De actie vond plaats op donderdagavond 24 januari op de rijksweg A16 om en nabij Dordrecht.

Tijdens de controle hielden agenten een auto aan die te hard reed. In het voertuig zaten vier mannen die door de politie werden gefouilleerd. Bij hen werd een gezamenlijke bedrag van bijna € 27.000 aangetroffen.

In een andere auto was het ook raak want daar werd bij een 28-jarige man uit Houthalen een vuurwapen aangetroffen. Dat was niet alles want hij had ook een bedrag van € 3.000 bij zich. Daarop hielden politiemensen hem aan.

Ook werden verschillende kleine hoeveelheden drugs in auto’s gevonden. Maar niets om naar huis over te schrijven.

De zogenaamde ‘drugsactie’ was een samenwerkingsverband van de politie eenheid Rotterdam, Koninklijke Marechaussee, het Korps landelijke politiediensten en de Luchtvaartpolitie.

De controle vond plaats op de A16 omdat die snelweg vaak gebruikt wordt door drugsrunners. Veel franse klanten vinden hun weg naar drugspanden in Rotterdam en omstreken via de A16. Veel heroïne is via de A16 bij junks terecht gekomen in de vele banlieues.

Bron: Politie