Praatgrage gewapende fietsendief graaft eigen graf met zijn mond

Een man uit Meppel is door de politie gepakt met gestolen fietsen, een vuurwapen en kweekmaterialen. De ‘eerlijke’ praatgrage fietsendief liep tegen de lamp door zijn eigen mond.

Surveillerende agenten controleerden maandagmiddag een man op de Eexterweg in Gieten. In zijn busje werden twee afgesloten fietsen aangetroffen. De 48-jarige man uit Meppel gaf toe dat hij de fietsen van een junk in Groningen had gekocht. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van heling van de fietsen. Later dacht de man laat ik eerlijk zijn en gaf toe zelf de fietsen te hebben gestolen op het station in Meppel.

Dat was reden genoeg voor de politie om verder onderzoek te doen en naar zijn woning te gaan om te kijken of er mogelijk nog meer gestolen fietsen lagen. Dat bleek niet het geval maar er werden wel spullen gevonden waarmee wiet gekweekt kan worden. Ook werd er een vuurwapen met munitie gevonden. De kweekmaterialen en vuurwapen inclusief munitie zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De ‘eerlijke’ fietsendief is ingesloten voor verhoor.