pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

Professionele verborgen ruimte en PGP-telefoon gepakt bij controle auto Maastricht

De politie heeft tijdens een controle in Maastricht een professionele verborgen ruimte en een PGP-telefoon aangetroffen. De bestuurder is aangehouden.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid waren bezig met een controle toen hun aandacht werd getrokken door een langzaam voorbij rijdende auto. Deze Belgische auto werd even later op de Viaductweg in Maastricht gecontroleerd. De bestuurder kon zich niet identificeren.

Om de identiteit van de man te achterhalen is de politie bevoegd om zijn kleding te doorzoeken op iets waar zijn identiteit uit blijkt. Het onderzoek leverde niets op waarop het voertuig van de man werd doorzocht. Ook bij dit onderzoek vond de politie niets waaruit de identiteit van de bestuurder bleek. Hierop werd hij aangehouden om zijn identiteit op het politiebureau vast te stellen.

Bij het onderzoek in de auto vond de politie een aanwijzing dat deze mogelijk was voorzien van een verborgen ruimte. Op het bureau werd een nader onderzoek ingesteld naar deze verborgen ruimte. Na enig zoekwerk werd er inderdaad een zeer professionele verborgen ruimte aangetroffen. Er lag niets in behalve wat restjes heroïne.

De 42-jarige bestuurder uit Maastricht is aangehouden en vastgezet. De politie heeft een PGP-telefoon aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.