Grote partij wiet, harddrugs en geld gepakt bij invallen in illegale gokpanden na tips

De Haagse politie heeft na anonieme tips invallen verricht in illegale gokpanden. Hierbij werd geld en een grote hoeveelheid wiet en harddrugs aangetroffen.

In een woning aan de Herman Costerstraat hielden agenten op vrijdag 31 januari een verdachte aan. ‘De melding dat er een hennepkwekerij zou zitten, leverede in dit pand leverde meer op. In de woning troffen we een grote hoeveelheid henneptoppen, harddrugs en tienduizenden euro’s contant geld aan. De man is aangehouden voor witwassen en het bezit van verdovende middelen.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

Op vrijdag 7 februari heeft de politie invallen verricht in drie horecapanden in de Schilderswijk en Transvaal. Er bleek illegaal gegokt te worden en de politie heeft duizenden euro’s cash in beslag genomen. Eén verdachte werd opgepakt omdat hij vals geld op zak had.

Een dag later hield de politie in een woning aan het Hoflandplein zeven verdachten aan voor illegaal gokken, witwassen, Wet op de Kansspelen en de Wet Economische delicten. De politie heeft nu verder onderzoek ingesteld naar de illegale gokpraktijken en betrokken personen.