Publicist moet half miljoen euro betalen aan moeder vermoorde Marianne Vaatstra

De rechter heeft bepaald dat publicist Wim Dankbaar een half miljoen euro schadevergoeding moet betalen aan de moeder van Marianne Vaatstra.

In augustus werd Dankbaar veroordeeld tot dwangsommen als hij bepaalde uitspraken over de moeder, Maaike Terpstra, niet zou rectificeren en van zijn website en Facebookpagina zou verwijderen.

De rechtbank in Haarlem heeft bepaald dat Wim Dankbaar zich niet aan het vonnis heeft gehouden. Een aantal teksten zou hebben laten staan én de rectificatie was niet zoals de rechtbank had opgelegd.

De moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra is al jaren verwikkeld in een strijd met Wim Dankbaar. Dit heeft te maken met het feit dat Dankbaar het dagboek van Terpstra in handen heeft gekregen en daar passages uit heeft gehaald.

De 16-jarige Marianne Vaatstra werd in 1999 verkracht en vermoord bij Veenklooster. Jarenlang bleef onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor de dood van de vrouw en waren veel mensen overtuigd van het feit dat de dader een asielzoeker zou zijn. Dit bleek in 2012 niet zo te zijn toen Jasper S. werd aangehouden. S. is inmiddels veroordeeld.