Koos van Dijk versus Rambam inzake ‘fraude’ met Herman Brood schilderijen

De voormalig manager van Herman Brood, Koos van Dijk, zegt van plan te zijn geweest om de echte criminelen achter de fraude met Herman Brood schilderijen te pakken. Daar denken ze bij Rambam anders over.

Dat vertelt Koos van Dijk woensdagavond in RTL Boulevard nadat de makers van Rambam de voormalig manager beschuldigde tegen betaling valse schilderijen te voorzien van een echtheidscertificaat. Dit is volgens Van Dijk onjuist. Naar eigen zeggen dacht hij met een bende te maken te hebben en wilde hij uitzoeken wie de bende achter de fraude was.

Presentatrice van Rambam Linda Hakeboom gelooft de ex-manager in ieder geval niet. “We wilden nog een stapje verder gaan en zeiden dat we in China iets wilde produceren. We beloofden hem een deel van de winst, daar reageerde hij niet negatief op.” Volgens de makers van Rambam spreekt Van Dijk zichzelf tegen.

De voormalig manager van Herman Brood geeft aan dat hij zijn 40-jarige carrière niet gaat riskeren voor 300 euro voor een echtheidscertificaat. De familie van Brood is op de hoogte van het feit dat Van Dijk echtheidscertificaten uitgeeft.