Zoonlief bedreigt, mishandelt, gijzelt en rooft mama

De politie heeft een 38-jarige man uit Werkendam aangehouden die ervan verdacht wordt zijn moeder te hebben bedreigd, mishandeld, gegijzeld en geroofd van geld.

Het begon allemaal rond 08.00 uur in de morgen toen de verdachte zijn moeder thuis opzocht. Hij vroeg haar om geld en greep haar bij de keel. Daarna pakte hij geld uit haar tas en bedreigde haar met een mes en mishandelde zijn moeder. Hij riep daarbij onder meer dingen als: “Ik steek je dood!”

Het geld in de tas bleek niet genoeg te zijn want de man dwong zijn moeder in te stappen in haar auto en verschillende geldautomaten af te rijden en geld te pinnen. In een winkelcentrum in Oosterhout moest ze onder dwang kleren kopen voor haar zoon. Bij een benzinepomp net buiten Oosterhout moest ze weer pinnen en shag en sigaretten kopen voor hem.

Vervolgens reden ze weer terug naar de woning van het slachtoffer. Eenmaal aangekomen moest de vrouw haar pinpas afgeven waarna haar zoon via de achterdeur vetrok. Ze waarschuwde direct de politie die de verdachte rond 13.00 uur in de middag in een woning in Werkendam hebben aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.