Ramkraak met gestolen BMW bij juwelier Schaap en Citroen

Bij juwelier Schaap en Citroen in Utrecht is afgelopen nacht een ramkraak gepleegd.

De daders probeerden rond 3.30 uur met een BMW de zaak aan de Steenweg binnen te rijden. De ramkraak mislukte want de exclusieve juwelier beschikt over een dubbele pui. Hierdoor lukte het de daders niet om binnen te komen.

Na de mislukte ramkraak zijn meerdere mannen in een gereedstaande Audi gestapt en gevlucht. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar verdachten maar niemand aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.

Een explosievenverkenner heeft de auto en het pand na de ramkraak onderzocht, omdat de vrees bestond dat de daders mogelijk explosieven wilden gebruiken. Bij die zoekactie werd niets aangetroffen. Van de daders ontbreekt op dit moment ieder spoor.

Dit bericht bekijken op Instagram

Bij juwelier Schaap en Citroen aan de Steenweg in Utrecht is afgelopen nacht rond 3.30 uur een poging tot ramkraak geweest. De daders hebben met een BMW de pui van het pand geramd. Volgens opgeschrikte omwonenden stapten de ramkrakers vervolgens in vermoedelijk een Audi waarmee ze het centrum uitreden. Het pand beschikt over een dubbele pui. Daardoor wisten de daders de juwelierszaak uiteindelijk niet binnen te komen. Een explosievenverkenner van de politie heeft de auto en het pand na de ramkraak onderzocht, omdat de vrees bestond dat de daders mogelijk explosieven wilden gebruiken. Bij die zoekactie werd niets aangetroffen. De schade aan het pand is groot. Van de daders ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De politie roept getuigen die meer hebben gezien om zich te melden. Mensen die camera's in de omgeving van de ramkraak hebben hangen, worden gevraagd om die beelden te delen. @rtvutrecht #PUC #politieutrechtcentrum

Een bericht gedeeld door Politie Utrecht Centrum (@politieutrechtcentrum) op