Boete van 633 euro leidt naar 115.000 euro cash en Rolex op de A12

De politie heeft na een ANPR-hit vanwege een openstaande boete van 633 euro twee mannen gepakt met ruim 115.000 euro en een Rolex.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen in de nacht van zondag op maandag via het Automatic NumberPlate Recognition-systeem (ANPR) de melding dat op de A12 een auto in de richting Utrecht reed waarvan de eigenaar nog een boete van 633 euro had open staan. Nadat de agenten de betreffende auto hadden gespot werd hij ter hoogte van Wolfheze aan de kant gezet voor een controle.

Tijdens de controle bleek dat de eigenaar zelf niet in de wagen zat. De bijrijder vertelde dat hij de auto gehuurd had maar gaf aan bereid te zijn de boete te betalen. Toen de beide inzittenden uitstapten viel het de agenten op dat hun broekzakken bol stonden. Ze stonden zo bol, dat de bovenkanten open stonden en de agenten dikke bundels met geld zagen.

De bijrijder trok een biljet van 500 en een biljet van 200 euro uit zijn zak. Op de vraag hoeveel geld ze bij zich hadden antwoordden de mannen volgens de politie: ‘ongeveer 100.000 euro’ en daarbij wezen ze ook naar een tas op de achterbank. Daar bleek 95.000 euro in te zitten en in de broekzakken van de mannen zat in totaal 20.000 euro.

Omdat één van de verdachten eerder al in verband met witwassen in aanraking was gekomen met de politie en de twee geen plausibele verklaring hadden voor het geld, zijn ze aangehouden. Het geld, de auto en een Rolex-horloge zijn in beslag genomen. De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.