Rancuneuze vrouw veroordeeld tot jaren cel voor online stalking met 369 Instagram accounts

Een vrouw is recent veroordeeld tot jaren gevangenisstraf in verband met online stalking en bedreigingen. De verdachte maakte maar liefst 369 verschillende Instagram accounts.

De fitnesstrainster Tammy Steffen zou volgens de FBI met de vele accounts haar ex-zakenpartner hebben lastiggevallen. De vrouw ging heel ver en bleef constant dreigende berichten versturen. Met maar liefs 369 accounts op Instagram en 18 email-adressen stuurde Steffen dreigementen en andere bizarre berichten.

De vrouw werd na onderzoek van de FBI aangehouden en vastgezet. Daaruit bleek dat Steffen zelfs de ontvoering van haar dochter in scène had gezet om haar ex-zakenpartner hiervan te beschuldigen. Om geloofwaardig over te komen liet ze haar 12-jarige dochter in haar broek plassen en vertelde aan de politie dat ze dit uit angst voor de ontvoerder had gedaan. Na onderzoek bleek hier niets van te kloppen.

De rechtbank is niet mild geweest tegen de rancuneuze Steffen en heeft de vrouw veroordeeld tot een langdurige gevangenisstraf. De 37-jarige verdachte is schuldig bevonden aan meerdere federale aanklachten zoals cyberstalking en het verzenden van bedreigingen. De rechter heeft haar veroordeeld tot bijna vijf jaar cel.