© Instagram (@hushpuppi)

Rapper 50 Cent gaat serie maken over Instagrammer Hushpuppi en 460 miljoen fraude

De Amerikaanse rapper 50 Cent gaat een serie maken over Instagrammer Hushpuppi die ruim 460 miljoen buit wist te maken met fraude.

Curtis James Jackson III, zoals de artiest officieel heet, zit tegenwoordig in de misdaadseries en de productie ervan. Na het zien van het verhaal en de berichten rond Hushpuppi en zijn grootschalige fraude, laat 50 Cent nu weten van plan te zijn een serie te maken. Of en wanneer dit in productie gaat is nog niet bekend.

Hushpuppi kreeg veel internetfaam en bereikte op Instagram ruim 2,5 miljoen volgers. De Nigeriaan postte foto’s met extreem luxe goederen, auto’s en andere zaken. Hij viel hierdoor op en kwam ook in beeld bij de Amerikaanse FBI. Nu blijkt dat hij naast de beschuldiging van het buitmaken van ruim 460 miljoen dollarmet fraude ook betrokken zou zijn met het witwassen van miljoenen dollars gestolen van banken in de VS, Pakistan en India. De zaak is gelinkt aan Noord-Koreaanse hackers die ruim 1,3 miljard dollar zouden hebben gestolen. Het ging daarbij om cryptovaluta en geld van verschillende banken en bedrijven.

De Amerikaanse rechter heeft de Nigeriaan nu veroordeeld tot 11 jaar cel en 1,7 miljoen boete. De relatief lage straf, naar Amerikaanse maatstaven, is omdat Ramon Abbas uit Nigeria alias Hushpuppi een deal heeft gesloten met de FBI. Hij zou al zijn voormalige compagnons en contacten hebben verraden voor een lagere straf. De fraudeur heeft onder meer geholpen bij rechtszaken tegen verschillende personen die door de Amerikaanse aanklagers verdacht worden van fraude en/of witwassen. De deal heeft voor de Instagrammer goed uitgepakt want hij zal na een paar jaar zitten voorwaardelijk op vrije voeten komen.