Rapper aangehouden voor in scène zetten liquidatiepoging en valse aangifte

De politie heeft een aanhouding verricht voor het in scène zetten van een liquidatiepoging en het doen van een valse aangifte.

Op maandagavond 13 augustus 2018 kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Nijerwaltstraat in Zwolle. Hierbij zou ook een vuurwapen zijn gezien. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en dankzij alerte buurtbewoners werd al snel een verdachte aangehouden. Tijdens het onderzoek kwam nog een tweede verdachte in beeld.

Na het incident gingen buurtbewoners en de politie uit van een mislukte liquidatie. Na verder onderzoek kwamen er steeds meer aanwijzingen bij de recherche dat de liquidatiepoging in scène was gezet. Dat werd onder andere bevestigd na het verhoor van de tweede verdachte.

De twee verdachten die tijdens het onderzoek naar voren kwamen, zijn al door de rechter veroordeeld. Ze zijn schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging in vereniging en verboden wapenbezit. De twee zijn vrijgesproken van poging tot moord en/of doodslag. De rechtbank achtte het scenario van een geënsceneerde aanslag aannemelijk.

Op basis van verder onderzoek heeft de officier van justitie besloten dat de 33-jarige verdachte, rapper Makka uit Zwolle, moest worden aangehouden voor het in scène zetten van de liquidatiepoging en het doen van een valse aangifte.