Rapper JayJay Santana door justitie vervolgd voor buitmaken 120.000 euro met webshops designerkleding

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat rapper JayJay Santana vervolgen voor het oplichten van ruim 200 personen met designerkleding.

De 28-jarige Joel S. alias JayJay Santana werd in juni 2020 aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De verdachte verkocht jassen, tassen en schoenen van absolute topmerken met kortingen van 70 procent. Maar na betaling door de ruim 200 slachtoffers werd er meestal helemaal niets geleverd. Het OM verdenkt S. ervan met zijn handelen ruim 120.000 euro te hebben verdiend.

De officier van justitie meldde vandaag tijdens een voorbereidende zitting op een voorspoedige behandeling van de zaak. Dit vanwege de omvang van de fraude, namelijk de vele slachtoffers, het wederrechtelijk gekregen voordeel, het gebruik van 12 frauduleuze webshops en het gebruik van geldezels nadat de verdachte zijn eigen bankrekeningen werden geblokkeerd. Maar ook vanwege het gemak waarmee verdachte dit deed en bleef doen, ook nadat hij meermalen in het televisieprogramma Opgelicht was geconfronteerd met de gevolgen van zijn handelen, aldus een woordvoerder van het OM. Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van start gaat.