© Instagram

VIDEO: Politie reageert op gewelddadige aanhouding vrouw op straat in Breda

Er zijn beelden opgedoken van een aanhouding in Breda waarbij een vrouw naar de grond wordt gewerkt door een politieagent.

Op donderdagavond sprak een agent op de Karnemellkstraat een vrouw aan voor het negeren van een rood verkeerslicht. De 22-jarige vrouw weigerde mee te werken, gaf geen identiteitsbewijs, schold de agent uit en ging volgens een woordvoerder van de politie ook nog eens in verzet toen zij te horen kreeg dat ze werd aangehouden. Hierop moest de agent fysiek geweld gebruiken om de verdachte in bedwang te houden. Vervolgens is zij in de handboeien geplaatst en overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de aanhouding waren er meer mensen in straat aanwezig. Een aantal van deze mensen bemoeiden zich met de aanhouding en belemmerden de agent in zijn werk. De agent voelde zich op dat moment bedreigd, maar ondanks dat hij werd tegengewerkt hield hij de vrouw uit Zevenbergen aan. Ook een van de omstanders, een 45-jarige man uit Breda, is aangehouden voor belemmering. De vrouw mocht de volgende dag het politiebureau verlaten. Zij mag zich op een later moment verantwoorden tegenover de rechter.

https://www.instagram.com/p/CWvmN0ascLG/?utm_source=ig_web_copy_link