Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Rapper JoeyAK ontkent marteling en ontvoering vrouw om 100.000 euro cash

Rapper JoeyAK heeft voor de rechtbank ontkend iets te maken te hebben met de mishandeling en vermeende ontvoering van een vrouw.

Het slachtoffer, Naima, claimt door vier mannen onder dwang te zijn meegenomen naar een woning in Almere. De vrouw werd daar naartoe gebracht vanwege een verdwenen partij geld. Het slachtoffer zegt verantwoording af te hebben moeten leggen aan de 23-jarige Joël H. alias JoeyAK. Naar eigen zeggen zou Naima vervolgens door H. met een barkruk en een pistool zijn geslagen.

De opgepakte verdachten hebben tijdens de rechtszaak verklaard dat er geen sprake was van een ontvoering. De 20-jarige Sudneyson ‘Sontje’ B. verklaarde dat hij de vrouw die dag heeft geslagen na een woordenwisseling. Er zou geen sprake zijn van een mishandeling met een pistool of ander voorwerp.

Het slachtoffer werd op Oudejaarsdag 2019 samen met haar kinderen opgehaald en naar de woning in Almere gebracht omdat ze iets wilden uitspraken. Waar ze het over wilden hebben, weet de verdachte niet. Er zou in ieder geval geen sprake zijn geweest van een ontvoering. In de woning in Almere ontstond een ruzie waarbij B. naar eigen zeggen Naima een paar klappen gaf. Daarop volgde een worsteling waarbij een wapen uit de zak van B. viel en in wat bloed van het slachtoffer terechtkwam. Zo is het bloed op het vuurwapen beland en niet door een mishandeling, aldus een verklaring van de verdachten.

JoeyAK zelf ontkende bij de rechtbank de vrouw te hebben aangeraakt. ‘Ik heb haar nooit met een vinger aangeraakt. Het geld was ook niet van mij. Het lijkt allemaal zo, maar mensen praten over dingen die ze van anderen horen.’ Aldus de rapper tegen de rechters. Justitie vermoedt dat de verklaringen van de verdachten op elkaar zijn afgestemd. De officier van justitie houdt vandaag zijn requisitoir waarna en strafeis tegen de verdachten bekend wordt gemaakt.