Rapper Lil Kleine geeft voor eerst sinds vrijlating uit gevangenis update vanuit Thailand

Rapper Lil Kleine geeft een update rond zijn situatie in een videoboodschap.

Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis was het stil rond de rapper. Nu heeft hij in een videoboodschap een update gegeven inzake zijn situatie. Jorik Scholten, zoals de artiest officieel heet, laat weten aan zichzelf te werken in Thailand. Verder laat hij weten fout te zitten en een voorbeeld te willen zijn. De beelden zijn (klik hier) te bekijken.

Na het verschijnen van een video in februari werd Scholten door de Amsterdamse politie aangehouden. In de video zou te zien zijn hoe Vaes werd mishandeld. Na drie nachten in de cel werd de rapper weer op vrije voeten gesteld. Het OM was het daar niet mee eens en is in beroep gegaan. De rechtbank bepaalde dat Lil Kleine weer vast moest worden gezet. Na twee weken detentie is hij door de rechtbank onder voorwaarden vrijgelaten.

Eerder dit jaar werd Lil Kleine al veroordeeld voor betrokkenheid bij een mishandeling in een club in Amsterdam. Hij kreeg hiervoor een werkstraf opgelegd. Daar is hij tegen in beroep gegaan. Vorig jaar werd Scholten aangehouden voor een vermeende mishandeling van zijn vriendin. Die zaak werd geseponeerd.