© US Army via Wikimedia Commons

Rapper Makka uit Zwolle moet cel in voor in scène zetten liquidatiepoging op zichzelf

Rapper Makka uit Zwolle is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het in scène zetten van een poging tot liquidatie.

De neppe liquidatiepoging vond in 2018 plaats voor de deur van de woning van Makka. De gewapende mannen werkten hem tegen de grond en zouden de trekker van een vuurwapen hebben overgehaald. Het wapen weigerde en de rapper overleefde de aanslag. De politie stelde vervolgens een onderzoek in naar het incident.

Er werden twee verdachten aangehouden waarna al snel bleek dat het verhaal anders in elkaar zat dan rapper Makka deed voorkomen. De mannen verklaarden dat het doelwit zelf de opdrachtgever was. Hij zou hun hebben laten zien hoe je de kogels uit het wapen haalt en stuurde de uitvoerdes een appje over wanneer de ‘liquidatiepoging’ moest plaatsvinden. De vriendin en kinderen van Makka wisten van niets en zouden zich enorm hebben geschrokken toen de gewapende mannen voor de deur stonden.

De verdachte heeft ontkend en claimt nog altijd het slachtoffer te zijn geweest van een poging tot liquidatie. De rechtbank ziet dit anders en heeft Makka veroordeeld tot eenalf jaar gevangenisstraf voor het in scène zetten van de moordaanslag. Waarom hij de poging tot liquidatie heeft gepland en in scène gezet is niet bekend.