© YouTube

VIDEO: Arrestatieteams doen invallen in onderzoek naar grootschalige productie crystal meth in drugslabs

In een onderzoek naar de grootschalige productie van crystal meth heeft de politie invallen verricht in verschillende panden in Amsterdam, Den Haag, Rijswijk en Boskoop.

De verdachten werden buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om een man met de Nederlandse nationaliteit uit Den Haag, een vrouw met de Colombiaanse nationaliteit, een man uit Ecuador en een man uit Mexico. Hun leeftijden variëren van 40 tot 46 jaar.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachten betrokken zijn bij meerdere productielocaties van crystal meth in Nederland. Daaronder vallen onder andere de drugslabs die eerder zijn aangetroffen en ontmanteld in Moerdijk en Achter-Drempt.

Bij de acties zijn woningen in Amsterdam, Den Haag, Rijswijk en Wassenaar en een woning en loods in Boskoop doorzocht. De woningen betreffen verblijfplaatsen van de aangehouden verdachten. De recherche heeft beslag gelegd op gegevensdragers, twee auto’s en enkele tienduizenden euro’s in contanten, in diverse coupures.

De verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten in beperkingen. Dit houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met een advocaat. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.