De gecrashte Audi van de twee plofkraak verdachten uit Nederland. © Europol

UPDATE: Rapper uit Amsterdam gepakt in Duitsland voor plofkraak op geldautomaat

Eén van de Nederlandse plofkrakers die recent in Duitsland werden aangehouden zou een rapper uit Amsterdam zijn.

Volgens bronnen gaat het om een rapper die niet zo lang geleden is vrijgekomen na het uitzitten van een celstraf. Naam van diegene is bekend bij de redactie maar wordt niet bekendgemaakt zolang er geen officiële bevestiging komt van de Duitse of Nederlandse politie of vanuit andere bronnen.

De plofkrakers sloegen op 4 mei toe in de Duitse plaats Wiesbaden. De daders hebben een geldautomaat opgeblazen en zijn er vandoor gegaan met cash. Tijdens hun vlucht ging het mis en crashte de Audi. De politie hield de mannen enkele kilometers van de opgeblazen geldautomaat aan. Het gaat om mannen van 23 en 28 jaar met de Nederlandse nationaliteit.

Eén van de twee zou dus een rapper zijn van een opkomende groep uit Amsterdam. Op de social media accounts van de man is in ieder geval niets meer gepost na 4 mei. De twee Nederlanders zitten nu in een Duitse cel en riskeren jaren celstraf voor de plofkraak.

UPDATE: Het gaat om rapper Eves Laurent van rapgroep De Fellas kunnen we melden na bevestiging uit meerdere bronnen. Klik hier voor beelden van de aanhouding in Duitsland.