Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Rapper verdacht in strafzaak liquidatie advocaat Mocro Maffia kroongetuige

Een rapper blijkt verdacht te worden van betrokkenheid bij de liquidatie van advocaat Derk Wiersum van de Mocro Maffia kroongetuige.

Volgens 1Limburg gaat het om de 23-jarige Jerlonny P. uit Brunssum. P. staat woensdag voor het eerst terecht in de strafzaak inzake de liquidatie van Derk Wiersum. De rapper wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van de witte bestelbus waarmee de geliquideerde advocaat werd geobserveerd. De wagen zou hij volgens justitie hebben geleverd aan de neef van Ridouan Taghi. Eerder zou rapper Kerron al veroordeeld zijn voor betrokkenheid bij het helen en stelen van auto’s. De criminele organisatie werd in 2017 opgerold bij een actie van de politie.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.