Recherche gaat tekeningen vrijgeven van nieuwe verdachten inzake dubbele liquidatie A’dam-West

Het onderzoek naar de dubbele liquidatie op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West is nog in volle gang. De recherche heeft niet stilgezeten en in de afgelopen twee maanden zijn twee verdachten gearresteerd in verband met mogelijke betrokkenheid bij de dubbele liquidatie. Het gaat om twee Amsterdammers van 24 & 32 jaar oud. Zij worden onder meer verdacht van moord, poging tot moord en bezit van vuurwapens.

Aangezien bij de dubbele liquidatie meerdere auto’s betrokken waren gaat de politie er van uit dat er zeker 5 tot 7 daders betrokken zouden zijn geweest bij schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Inmiddels heeft het rechercheteam nieuwe aanknopingspunten. Zo zou één van de mannen die uit de Audi is gestapt na de liquidatie en de wijk Geuzenveld is ingerend gezien zijn door getuigen. Zodoende kon er een compositietekening van hem worden gemaakt. Ook is er een compositietekening van één van de daders die op de Van Bossestraat in de Staatsliedenbuurt in de Audi is gestapt. Beide tekeningen zullen vanavond te zien in Opsporing Verzocht. Daarnaast laat de politie weten nog verschillende DNA sporen te hebben veilig gesteld waar op dit moment nog volop op wordt gerechercheerd.

Zaterdag 29 december 2012 werden in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West enkele inzittenden van een Range Rover met Franse kenteken hevig onder vuur genomen door meerdere zwaarbewapende schutters. Bij al dat vuurwapengeweld werden twee jongemannen, Youssef Lkhorf & Saïd el Yazidi, koelbloedig geliquideerd door de daders. Het vermoedelijke doelwit, Ben 24 jaar oud uit Eindhoven, wist te ontkomen door een duik in het ijskoude water te nemen. Hij werd op 22 februari 2013 aangehouden in Rotterdam voor het in bezit hebben van valse identiteitspapieren en verboden wapenbezit.

Bron: Politie