O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Rechter in Thailand: straf van 103 jaar voor coffeeshopbaas Van Laarhoven ongewijzigd

Een Thaise rechter heeft bepaald dat de straf van ruim 100 jaar inzake witwassen voor coffeeshopbaas Johan van Laarhoven ongewijzigd blijft.

Het vonnis is nu na cassatie definitief. De minister van justitie is afgelopen week naar Thailand gegaan om te praten met de premier over de zaak rond Van Laarhoven. Nu zijn straf definitief is kunnen Nederland en Thailand mogelijk afspraken maken om de veroordeelde coffeeshopbaas naar Nederland te halen en hem zijn straf hier uit te laten zitten. Of, en zo ja, wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

Van Laarhoven is in Thailand veroordeeld tot 103 jaar gevangenisstraf, waarvan hij er twintig jaar uit moet zitten, voor het witwassen van drugsgeld. De coffeeshopbaas werd vervolgd na een verzoek in 2014 van het Openbaar Ministerie (OM). De Thaise autoriteiten besloten Van Laarhoven zelf te vervolgen voor witwassen.

De Nationale Ombudsman oordeelde in maart dat de Nederlandse politie en justitie onzorgvuldig hebben gehandeld. In april vroegen kamerleden aan minister Grapperhaus om zich in te zetten om Van Laarhoven zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen.