Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Rechter verwerpt voorstel 17 miljoen euro MeToo Hollywood filmproducent Harvey Weinstein

De schikking van ruim 17 miljoen euro voor de vermeende slachtoffers van Hollywood filmproductent Harvey Weinstein, is verworpen door de rechtbank.

De 67-jarige Weinstein werd recent door een jury schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. Hiervoor kon hij tot 25 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen. Van de twee zwaarste aanklachten, waarvoor hij levenslang kon krijgen, is de producent vrijgesproken. Uiteindelijk is Weinstein veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf. Er lopen nog meer zaken tegen hem dus zijn straf zal naar alle waarschijnlijkheid op gaan lopen.

In juni kregen een aantal vermeende slachtoffers een schikking voorgesteld van in totaal 18,8 miljoen dollar. De advocaten van zes vrouwen die Weinstein beschuldigen van misbruik, lieten vrij snel na het voorstel al weten dat ze niks zagen in een schadevergoeding. Waar de advocaten vooral moeite mee hadden is het feit dat Weinstein door de schikking geen verantwoordelijk zou hoeven nemen voor zijn acties en de schadevergoeding door de verzekering betaald zou worden.