© Politie

‘Rechterhand’ Ridouan Taghi in gecharterd vliegtuig vanuit Colombia overgebracht naar Nederland

De vermeende rechterhand van Ridouan Taghi, Saïd R., is door Colombia uitgeleverd en overgebracht naar Nederland.

Saïd R., een hoofdverdachte in het Marengo-proces, is maandag door Colombia uitgeleverd aan Nederland. Om veiligheidsredenen is hij met een gecharterd vliegtuig onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee vannacht overgevlogen naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Saïd R. wordt samen met Ridouan Taghi verdacht van betrokkenheid bij liquidaties en grootschalige drugssmokkel. Beide staan terecht in het grote Marengo liquidatieproces. Kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe.

T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij enige tijd geleden in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef. Kort na de aanhouding werd Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., zat ondergedoken in Medellin waar hij werd getraceerd en aangehouden. Ook hij zit nu ook vast in een penitentiaire instelling ergens in Nederland. Of dat ook in de EBI is, is vanwege de veiligheid niet bekendgemaakt.