Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

Rechterhand steenrijke zakenman Jeffrey Epstein officieel aangeklaagd inzake lokken meisjes

De vrouw die gezien wordt als handlanger/rechterhand van multimiljonair Jeffrey Epstein, is officieel aangeklaagd inzake het lokken van meisjes.

Ghislaine Maxwell verleidde volgens de aanklagers meisjes naar de plek waar ze misbruikt werden door Epstein. De vrouw was jarenlang de rechterhand van de steenrijke zakenman en is recent aangehouden door de FBI. Maxwell ontkent alle aantijgingen en heeft een verzoek ingediend om op borgtocht vrij te komen. Ze deed een voorstel voor een borgsom van 5 miljoen dollar. De aanklagers willen dat de vrouw vast blijft zitten zonder borgsom omdat ze een ‘extreem vluchtrisico’ zou zijn.

Maxwell (58) is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell. De vrouw werkte jarenlang nauw samen met Jeffrey Epstein. Ze wordt beschuldigd van het op grote schaal ronselen van meisjes voor Epstein. Volgens de aanklacht gebeurde dat in New York, Palm Beach, Santa Fe en in Londen. Ook zou ze zelf enkele meisjes hebben misbruikt.

Epstein zelf zat ook vast op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes. Terwijl hij in de gevangenis zat wist de steenrijke zakenman zelfmoord te plegen. Veel mensen hebben twijfels rondom zijn zelfmoord. Het onderzoek naar het misbruik wordt ondanks zijn dood voortgezet.