Celstraf voor man uit Bussum na doden ex-vriendin en wikkelen lichaam in opblaaszwembad

De rechtbank heeft een man uit Bussum veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14,5 jaar voor het doden van zijn ex-partner en het dumpen van haar lichaam gewikkeld in een opblaaszwembad in de Muidertrekvaart.

Het 42-jarige slachtoffer en de 44-jarige verdachte hadden in de zomer van 2018 een korte relatie. In september van dat jaar ging het mis en twee dagen nadat de vrouw gezien was bij de verdachte werd op 13 september een pakket al drijvend aangetroffen in de Muidertrekvaart. Dit pakket bleek later een opblaaszwembad met daarin het lichaam van het slachtoffer te zijn. De verdachte verklaarde niets met haar dood en verdwijning te maken te hebben.

Uit onderzoek blijkt dat het lichaam van de vrouw sporen van potentieel dodelijk letsel bevatte, en dat zij was vastgebonden en in een opblaaszwembad gewikkeld. De rechtbank stelt vast dat het slachtoffer door dodelijk geweld om het leven is gebracht. Tijdens het onderzoek heeft de politie in het huis van de verdachte diverse materialen aangetroffen die in verband zijn te brengen met het pakket waarin het lichaam is teruggevonden. Ook heeft de verdachte de schoenen van het slachtoffer aan een derde aangeboden, op een moment dat de vrouw al was overleden. Verder is op een knoop van het touw waarmee het slachtoffer was vastgebonden DNA gevonden, onder andere van de verdachte.

Haar dood, het toegebrachte letsel, het vastbinden en het wegmaken van het lichaam wijzen op een gruwelijke en schokkende gang van zaken die een zeer grote impact heeft op de nabestaanden, aldus de rechtbank. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van 15 jaar. De rechtbank heeft een iets lagere straf van 14,5 jaar opgelegd.