Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Rechtszaak om motorclub Caloh Wagoh Main Triad te verbieden gaat van start

De rechtszaak om motorclub Caloh Wagoh Main Triad te verbieden gaat binnenkort van start. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt.

De rechtbank Midden-Nederland gaat op vrijdag 5 maart verder met de inhoudelijke behandeling van de civiele procedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen Caloh Wagoh Main Triad. De zitting start om 9.00 uur in De Bunker: de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, aldus een woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie (OM) een verzoek ingediend om Caloh Wagoh Main Triad te verbieden en te ontbinden omdat de motorclub in strijd zou handelen met de openbare orde. De rechtbank moet gaan beoordelen of dit inderdaad het geval is. De mondelinge behandeling van de zaak startte eind vorig jaar. Tijdens de zitting van 14 december heeft het OM het verzoek toegelicht. Op de zitting van 5 maart is het woord aan de belanghebbenden én kunnen partijen op elkaar reageren. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.

Voor de motorclub ziet het er in ieder geval niet goed uit. Eerder werden motorclub Satudarah, de Hells Angels, No Surrender en de Bandidos verboden door de rechtbank. Afgaande op die uitspraken heeft Caloh Wagoh Main Triad weinig kans van slagen. De motorclub is de laatste tijd veel in het nieuws geweest vanwege mogelijke betrokkenheid bij onder Mocro Maffia liquidaties.