De inhoudelijke behandeling van de viervoudige growshop liquidatie in Enschede wordt uitgesteld.

De rechtbank Overijssel heeft dat bepaald in verband met de maatregelen tegen het coronavirus en na het inwinnen van de standpunten van alle partijen. De zittingen van 14 en 15 april zijn pro forma. Een nieuwe datum voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaken is nog niet bekend.

De rechtbank streeft er met partijen naar om zo snel mogelijk de strafzaak tegen de zes verdachten inhoudelijk te kunnen behandelen. Daarbij moet rekening gehouden worden met ieders agenda en het zittingsrooster van de rechtbank. In de strafzaken met onderzoeksnamen Litouwen en Schelde verdenkt het Openbaar Ministerie zes verdachten van onder andere het (mede)plegen van de moord op vier slachtoffers in Enschede op 13 november 2018, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Op 13 november 2018 werden vier personen doodgeschoten in een bedrijfspand in Enschede. De viervoudige liquidatie had vermoedelijk te maken met een ruzie om wiet. De slachtoffers zijn Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. De laatste twee mannen zouden mogelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. In verband met de moorden zitten een vader en zijn twee zoons vast. Het onderzoeksteam houdt rekening met meerdere scenario’s.