Willem Holleeder bij College Tour © NTR

UPDATE 2: Misdaadverslaggever Peter R. de Vries boos weg bij proces tegen Willem Holleeder

Het proces tegen Willem Holleeder gaat vandaag verder met het verhoor van misdaadverslaggever en tv-presentator Peter R. de Vries.

Het verhoor van De Vries zal zeker twee dagen in beslag nemen. Niet alleen vandaag wordt de misdaadverslaggever verwacht maar ook aanstaande donderdag zal hij vragen moeten beantwoorden in de zaak tegen Willem Holleeder. De Vries en Holleeder kennen elkaar al sinds de Heineken-ontvoering. In 2013 ging het mis en zou Holleeder De Vries hebben bedreigd voor zijn woning. Daardoor kwam ‘De Neus’ weer vastzitten en moest hij een restant van zijn straf inzake afpersing van Willem Endstra volledig uitzitten.

Eerder stonden de zussen van Holleeder voor de rechtbank om te getuigen tegen hun broer. Vorige week was het de beurt aan de ex-vriendin van ‘De Neus’, Sandra den Hartog. Ondanks alle getuigenissen tot nu toe is er nog steeds geen hard bewijs naar voren gekomen tegen Willem Holleeder. Het is allemaal van, van horen zeggen en nergens blijkt uit technisch bewijs dat Holleeder betrokken is geweest bij liquidaties. Mogelijk heeft het OM nog meer bewijs achter de hand. Zo niet dan zou ‘De Neus’ op basis van wat er nu op tafel ligt vrijgesproken moeten worden.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.

UPDATE: Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vertrokken bij de bunker in Amsterdam nadat hij weigerde zijn schoenen uit te trekken tijdens de veiligheidscontrole die voor iedereen geldt. Het begon met het feit dat De Vries niet mocht parkeren onder de rechtbank. Toen hij vervolgens ook zijn schoenen uit moest doen bij de beveiliging is de misdaadverslaggever weer vertrokken.

UPDATE 2: Peter R. de Vries is weer terug in de rechtszaal en het lijkt erop dat zijn getuigenverhoor kan gaan beginnen.