Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Zussen Willem Holleeder willen achter gesloten deuren getuigen tegen broer

De zussen van Willem Holleeder komen opeens met een opmerkelijk verzoek aan de rechtbank. Astrid en Sonja Holleeder willen achter gesloten deuren getuigen.

Dat meldt Peter R. de Vries aan RTL Boulevard. Vanaf morgen worden de zussen verhoord in de rechtszaak tegen Willem Holleeder. Sonja zal als eerste moeten getuigen. Dit willen de zussen alleen voor ogen van advocaten, rechters, officieren en broer Willem doen. Ze zouden zich op die manier vrijer voelen om te verklaren.

Heel opmerkelijk aangezien Astrid een boek heeft geschreven over haar broer en de zussen al drie jaar bezig zijn met een uitgekiende mediacampagne. Met hulp van Peter R. de Vries, John van den Heuvel en het NRC hebben de zussen veel van zich laten horen in de media. Dan is het wel hoogst opmerkelijk om nu, op het moment dat het er echt toedoet, om achter gesloten deuren te willen getuigen.

Dit is niet gebruikelijk en de rechter wijkt hier alleen af in hele bijzondere omstandigheden. Dat is hier zoals het nu lijkt zeker niet het geval. Qua veiligheid zit het in de bunker ook goed en kan er helemaal niets gebeuren. De zussen zeggen het oordeel van de rechter te zullen respecteren en dus ook te gaan getuigen in het openbaar als dat zo bepaald wordt.

‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.