Reconstructie liquidaties Staatslieden in A’dam-West

De politie heeft in een uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ meer details bekend gemaakt over de liquidatie op zaterdag 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. Daarbij kwamen de 28-jarige Youssef Lkhorf  en de 21-jarige Saïd el Yazidi noodlottig om het leven. Ook zijn twee motoragenten beschoten die net op tijd weg konden duiken.

Het begint allemaal rond half 11 ’s avonds. Youssef en Saïd parkeren hun zwarte Range Rover met Frans kenteken op de Schaepmanstraat in Amsterdam-West en lopen naar de hoek van het Van Bossepad en de Van Rappardstraat waar ze blijkbaar een ontmoeting hadden.

Daar is er een confrontatie ontstaan tussen meerdere daders en mogelijk vier anderen, waaronder de slachtoffers Youssef en Saïd. Daar wordt voor het eerst geschoten en getuigen zien dat de daders achter hun doelwitten aangaan in een zilvergrijze Audi Quatro RS4 en een zwarte Volkswagen Golf GTI (type 5).

In alle paniek vluchtten Youssef en Saïd terug in de richting van hun auto. Youssef komt niet heel ver. Want in de Van Bossestraat wordt er op hem geschoten door daders in de zwarte Golf GTI. Hij raakt daardoor zwaargewond en overlijd even later in het ziekenhuis.
Saïd bereikt de auto wel en probeert nog te vluchtten. Maar de daders in de zéér snelle Audi gaan achter hem aan. In de Scaepmanstraat wordt de Range Rover met daarin Saïd doorzeefd met kogels vanuit de Audi. Ondanks de kogelregen kan Saïd nog uitstappen en rennen voor zijn leven. Maar de meedogenloze daders openen weer het vuur en schieten hem even later in de Tweede Keucheniusstraat van dichtbij dood.

De Audi vlucht daarna met hoge snelheid weg via de Haarlemmerweg richting Halfweg. Twee motoragenten die zich in de omgeving van de Haarlemmerweg bevinden zien de Audi op hun af komen. Ter hoogte van de Haarlemmerweg en Australiëhavenweg worden de motoragenten door de inzittenden van de Audi meerdere keren beschoten met Kalasjnikovs. Daarop lieten de agenten zich direct vallen. Terwijl zij op de grond lagen schoten de meedogenloze daders gericht op de agenten. Die zijn wonder boven wonder niet geraakt.

Volgens de politie zaten naast Youssef en Saïd ook een onbekende ‘blonde’ man en een man van Noord-Afrikaanse afkomst in de Range Rover. De blonde man vluchtte het Van Bossepad in toen het schieten begon. De man van Noord-Afrikaanse afkomst deed hetzelfde maar die besloot halverwege het Van Bossepad om tussen de woonboten het koude water in te springen. Die man kwam later helemaal verdwaasd uit het water en mengde zich in het publiek, in de buurt van de Range Rover in de Schaepmanstraat, waar hij zijn jas uittrok.

Daar werd hij tussen het publiek weggegrist door een blonde man, misschien dezelfde.

De politie en anderen zijn nu op zoek naar deze twee mannen. Volgens de politie zijn ze vooralsnog getuigen.

We denken niet dat deze twee mannen zich bij de politie zullen melden. We vermoeden dat ze ergens veilig ondergedoken zitten en daar nog een tijd zullen blijven.

Wordt vervolgd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl