Reddit-gebruiker die 7,8 miljoen verdiende met GameStop aandelen aangeklaagd voor manipulatie

Een Reddit-gebruiker wordt aangeklaagd vanwege het manipuleren van de aandelen van GameStop.

Het gaat om gebruiker Keith Patrick Gill die volgens de groep aanklagers de aandelenkoers zou hebben gemanipuleerd. De koers schoot enkele weken gelden snel omhoog nadat beleggers op forum Reddit opriepen om aandelen te kopen. Met de actie wilden ze shortsellers een hak zetten.

Volgens de aanklagers deed Gill zich voor als beginnend belegger terwijl hij in werkelijkheid werkzaam was in de financiële sector. Hij is een bekende op de WallStreetBets-subreddit, de plek waar werd opgeroepen om aandelen te kopen, aldus verschillende media.

Gill schrijft al ruim een jaar over het GameStop-aandeel, de waarde en over zijn eigen investeringen. Op YouTube legde Gill in video’s uit waarom hij van mening was dat het aandeel van het bedrijf ondergewaardeerd was. In 2019 kocht hij daarom al zijn eerste GameStop-aandelen.

De Reddit-gebruiker weerspreekt de aantijgingen in een verklaring. Hij ontkent dat hij een leger zou hebben om de prijs op te drijven. ‘Ik behoorde niet bij groepen die probeerden de prijs op te drijven’, aldus Gill.

Het aandeel van GameStop steeg in januari exponentieel met meer dan 1700 procent naar een waarde van 483 dollar. Gill heeft hiermee naar eigen 7,8 miljoen dollar verdiend. Het aandeel is inmiddels weer gezakt naar een waarde van 46 dollar.