Revolver en nep vuurwapens bij invallen onderzoek drugshandel na tips Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na meldingen via Meld Misdaad Anoniem invallen verricht en onder meer revolver en nep vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van MMA-meldingen en signalen bij de politie werd in november 2022 een onderzoek gestart naar mogelijke drugshandel vanuit een pand aan het Professor Rogiershof.  Volgens de tipgevers zou het op de betreffende locatie een komen en gaan van klanten zijjn. Het onderzoek leidde naar een 30-jarige Tilburger. De man werd dinsdagavond op het Bart van Peltplein aangehouden door een arrestatieteam van de politie. Dat gebeurde met toestemming van de officier van justitie vanwege een verdenking van drugshandel.

Na de aanhouding is de eerder genoemde woning doorzocht. Hierbij werd een revolver aangetroffen. De 29-jarige bewoonster werd daarop aangehouden.  Ook zijn circa 100 gripzakjes, een weegschaal, restanten van drugs, enkele mobiele telefoons,  twee dure horloges, een computer, USB-sticks en contant geld aangetroffen en in beslag genomen. 

Op een ander adres in Tilburg, in de wijk Loven-Besterd waar de 30-jarige Tilburger staat ingeschreven zijn twee nepvuurwapens aangetroffen. Ook de auto waarin hij reed, is in beslag genomen door de agenten. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.