ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Ridouan T. in groot drugskartel met kopstukken Italiaanse, Ierse en Bosnische criminele milieu’

De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., maakt volgens de politie deel uit van een internationaal drugskartel met kopstukken uit de Italiaanse, Ierse en Bosnische criminele milieu.

Dat meldt het AD op basis van politiestukken. Daaruit blijkt dat justitie in augustus 2018 informatie kreeg van de Amerikaanse DEA over het Europese drugskartel. De kopstukken zouden voornamelijk opereren vanuit Dubai en de cocaïnemarkt in Europa en omstreken in handen hebben.

Het gaat onder meer om de bekende Bosnische crimineel Edin G. die door de DEA één van de vijftig grootste drugshandelaren ter wereld is. Tegen een neef van G. zou een onderzoek in Nederland lopen en daarbij is voor miljoenen aan panden in Breda en bankrekeningen in beslag genomen.

De kopstukken zouden gezamenlijk tientallen tonnen cocaïne via verschillende havens Europa binnensmokkelen. Ook Rico R. alias ‘Rico de Chileen’ en de tot levenslang veroordeelde Naoufal F. alias ‘Noffel’ worden tot dit samenwerkingsverband gerekend.

Ridouan T. wordt internationaal gezocht in verband met een reeks liquidaties en pogingen daartoe. Zijn vermeende rechterhand Saïd R. is ook nog op de vlucht in hetzelfde onderzoek. De rechtszaak rond het Marengo-proces is inmiddels van start gegaan zonder de hoofdverdachten. De advocaat van T., Inez Weski, heeft de verdediging neergelegd omdat het proces niet eerlijk verloopt voor haar cliënt.