De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar hoe er informatie uit het onderzoek naar de viervoudige growshop liquidatie in Enschede in de media is verschenen.

‘Als informatie voortijdig in de media staat, kunnen getuigen of verdachten beïnvloed raken. Een zuiver strafproces vindt niet in de media plaats. Dat proces hoort in beslotenheid en in de rechtszaal gevoerd te worden. De verdachten in deze zaak zitten in alle beperkingen; dat betekent dat hun advocaten in de media niet inhoudelijk over de zaak mogen spreken. Ook voor hun is het dan wrang om toch voortdurend inhoudelijke details uit de media te vernemen’, aldus hoofdofficier van justitie John Lucas.

Justitie maakt zich zorgen omtrent het feit dat er zoveel informatie wordt gelekt. Daarnaast benadrukt de politie dat het voor nabestaanden pijnlijk kan zijn om via de media bepaalde details te horen. Nu is er besloten om uit te zoeken waar er precies gelekt wordt en met welke reden.

Het onderzoek naar de moord op Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem en mogelijke scenario’s is nog in volle gang. Drie verdachten zijn aangehouden en zitten vast. Het zou gaan om een vader en twee zoons.