© Politie

Rijtjeshuis in Eindhoven blijkt XTC-fabriek voor miljoenen pillen

De politie heeft in een rijtjeshuis aan de Heydaalweg in Eindhoven een grote hoeveelheid XTC gevonden. Er zijn aanhoudingen verricht.

Agenten deden vrijdagochtend een inval nadat er informatie was binnengekomen dat er mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Bij het zien van de politie rende een man gelijk weg maar werd niet ver van de woning achterhaald door agenten en aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Sprang-Capelle. In de woning werd een tweede verdachte opgepakt, een man van 20 uit Son en Breugel.

Het hele rijtjeshuis bleek diens te doen als drugslab, waar MDMA-olie werd omgezet in MDMA. Er werden tal van grondstoffen gevonden voor de productie van MDMA, waaronder aceton en zoutzuur. De politie vond ook flinke hoeveelheden MDMA en MDMA-afval.

Op basis van de aangetroffen stoffen schat de politie dat er miljoenen pillen geproduceerd zijn in de woning. Het is niet bekend hoe lang het lab al in werking was. Bij de actie heeft de politie meer dan 200.000 pillen aangetroffen en in beslag genomen.