Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Rippers na geluidsoverlast aangehouden voor gewapende diefstal verse oogst wietkwekerij

De politie heeft na een melding aanhoudingen verricht voor het rippen (stelen) van een verse oogst wiet en het runnen van een wietkwekerij.

Bij de politie kwam zaterdag kort na middernacht melding binnen dat er in de Beatrixstraat in Landgraaf iets aan de hand was. Een bewoner had last van geluidsoverlast uit de betreffende woning en wilde de betreffende personen daarop attenderen. Een man deed de deur open en probeerde hem naar binnen te trekken. Dat lukte niet waarna de melder er vandoor ging. De man ging hem achterna en deelde vervolgens enkel klappen uit. Direct daarna werd de politie gebeld.

Agenten hebben een onderzoek ingesteld en trof in de woning vier personen en de resten van een wietkwekerij aan. De kwekerij bleek net te zijn geoogst. De vier mannen vertelden de politie dat ze even daarvoor zijn geript door een groep gewapende mannen. De daders gingen er met de complete oogst vandoor.

Uit getuigenverklaringen en verder onderzoek kwam de politie op het spoor van twee mannen uit het westen van het land. Deze verdachten, van 24 en 26 jaar oud, konden na onderzoek in Ridderkerk aangehouden worden. De vier ‘slachtoffers’ zijn ook aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.