© US Army via Wikimedia Commons

‘Slachtoffer dodelijke schietpartij Amsterdam is familie van doodgeschoten kopstuk motorclub’

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Amsterdam is familie van een kopstuk van motorclub No Surrender die tijdens een ripdeal werd geliquideerd.

Volgens Het Parool is de 29-jarige Brennan D. een neef van onder meer Brian Dalfour die in 2015 om het leven kwam. De kopstuk van motorclub No Surrender werd in een vakantiehuisje doodgeschoten bij een ripdeal. Samen met Muljaim Nadzak en andere verdachten zou Brian Dalfour een groep Belgische crimineel hebben willen rippen. De Nederlanders deden alsof ze cocaïne ter beschikking hadden maar waren van plan de Belgen te roven van hun geld. Het liep helemaal fout en er ontstond een schietpartij waarbij meerdere doden vielen.

De 29-jarige Brennan D. werd afgelopen nacht in de Jacob Krausstraat onder vuur genomen door een man met een capuchon. Hij raakte zwaargewond en is kort na de schietpartij overleden. De schutter, gekleed in een The North Face, is na het vuren van de schoten lopend gevlucht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en kijkt onder meer naar mogelijke motieven en/of de toedracht.