© Pexels / Pixabay

Robert De Niro rouwt om dood kleinzoon door overdosis fentanyl

Robert De Niro, de bekroonde acteur die faam verwierf met zijn rollen in klassiekers als Taxi Driver en Goodfellas, deelt zijn diepe verdriet over het verlies van zijn negentienjarige kleinzoon Leandro.

De jongeman overleed afgelopen juli aan een overdosis fentanyl, een pijnlijke realiteit die De Niro als ondraaglijk ervaart.

“Hij zou bijna twintig worden”, verzucht De Niro in een recent interview met People Magazine. “Het is vreselijk. Je bent verbijsterd. Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Daarna begon ik te denken aan de dingen die ik met hem had kunnen of moeten doen.”

De acteur, die in zijn rijke carrière onder meer Oscars won voor zijn indrukwekkende rollen in The Godfather Part II en Raging Bull, uit zijn gevoelens van spijt en vraagt zich af of zijn betrokkenheid het verschil zou hebben gemaakt. “Ik weet niet of dat een verschil zou hebben gemaakt. Het blijft door mijn hoofd spoken. En dan is er natuurlijk nog mijn dochter Drena. Het is voor niemand goed. Dit had nooit mogen gebeuren.”

De Niro, die dit jaar opnieuw genomineerd is voor een Oscar voor zijn rol in Killers of the Flower Moon, lijkt in zijn persoonlijke tragedie een universeel gevoel van rouw en verlies aan te raken. Zijn openheid over de emotionele impact van deze gebeurtenis biedt wellicht troost aan anderen die met soortgelijk verdriet worden geconfronteerd.