Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de Zwollenaar Robert Voorhorst doelbewust is geliquideerd. Volgens de politie is een persoonsverwisseling hoogst onwaarschijnlijk. Tot op heden is er door de recherche geen enkel bewijs gevonden voor die scenario.

Door geruchten omtrent een mogelijke persoonsverwisseling was er onder de omwonenden in de wijk Stadhagen onrust. De politie hoopt dat door het ontkrachten van deze signalen de rust snel weerkeert in de wijk. Uiteraard zullen agenten de komende tijd nog steeds zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig zijn, aldus de politie.

Woensdag 3 september werd de 48-jarige Robert Voorhorst rond 06.00 uur onder vuur genomen met een automatische vuurwapen.  Op het moment van de moord was hij onderweg naar zijn werk in een productiekeuken die maaltijden verzorgd voor tbs-klinieken en verzorgingshuizen.

In het verleden was het slachtoffer eigenaar van een aantal horecagelegenheden in Zwolle. Tot april van dit jaar was hij mede-eigenaar van het bedrijf Cooks & Cooking. De vermoorde man was pas een aantal maanden geleden samen met zijn gezin verhuisd naar zijn huidige woning in Zwolle.